Sparen binnen een winkeliersvereniging

Naast het opzetten van een spaarsysteem voor de zelfstandige ondernemer, heeft Klantkaart ook al talloze succesvolle spaarsystemen opgezet voor winkeliersverenigingen zoals nu met de Doesburgse dukatenpas in Doesburg! Maar waarom zou je als zelfstandige winkelier meedoen aan een spaarsysteem voor de winkeliersvereniging in plaats van het opzetten van een eigen spaarsysteem? Dat werkt als volgt.

In elke grote provincie bestaan er een aantal grote steden waar de inwoners geld uitgeven aan de grotere ketens. Als dorp of kleinere stad is deze ontwikkeling erg ongunstig aangezien inwoners hierdoor geen geld meer uitgeven in de plaatselijke supermarkt, bij de slager of bij de lokale boutique. Het is als kleinere stad belangrijk om ervoor te zorgen dat deze gezellige en gemoedelijke winkelgebieden niet verdwijnen en daarom is een gezamenlijk spaarsysteem vaak de juiste oplossing voor dit probleem.

Hoe werkt sparen binnen een winkeliersvereniging?

Consumenten kunnen een spaarpas aanschaffen waarmee ze met één pas bij verschillende ondernemers punten kunnen sparen op basis van het besteedde bedrag. De ondernemer kan zelf bepalen welk percentage hij weeggeeft. Heeft een consument 100 punten gespaard? Dan kan hij/zij er zelf voor kiezen waar deze punten uitgegeven worden. De deelnemende ondernemers kunnen onafhankelijk een actie opstellen waarin zij duidelijk maken wat de consument bij verzilvering van de punten ontvangt. Zo kan de consument bijvoorbeeld voor 100 punten een gratis brood halen bij de bakker, of voor 100 punten 30% korting krijgen bij je favoriete kledingwinkel. Hierdoor heeft de consument de vrije keus om de punten te besteden waar hij wilt.

De Doesburgse Dukatenpas

Het gezellige Doesburg was na het zien van het succesvolle spaarsysteem in de gemeente Putten en Denekamp, direct enthousiast en is met ons om tafel gaan zitten om de mogelijkheden van het spaarsysteem te bespreken. Na vele succesvolle strategische besprekingen, zijn er inmiddels 30 deelnemende ondernemers en was het tijd om het loyaliteitssysteem in Doesburg op te zetten. Zie hieronder de video van DoesburgTV waarin onder andere Jan Strating van de Stichting Centrumbelang verteld over zijn visie over de Doesburgse Dukatenpas.

De dag van de lancering

Op 15 oktober was het zover; de Doesburgse Ducatenpas werd gelanceerd in het centrum van Doesburg waarbij de eerste pas werd overhandigd aan de burgemeester van Doesburg. Vele enthousiaste inwoners van Doesburg hadden op deze dag de kans om de pas aan te schaffen om zo direct aan de slag te kunnen gaan!

Zie hieronder de video van DoesburgTV over de uitreiking van de eerste Doesburgse Dukatenpas.

We wensen Doesburg erg veel spaarplezier met de Doesburgse Dukatenpas toe!

Share The Story